Bárdos Szimpózium

Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar
2020. március 27-29.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara 2020-ban ismét megrendezi szakmai találkozóját, a Bárdos Szimpóziumot. A találkozó programja zenepedagógiai előadásokat, bemutató tanításokat és kórushangversenyeket tartalmaz, valamint lehetőséget kínál a résztvevők tapasztalatcseréjére.  
A szimpóziumon előadást tart Berkesi Sándor, Brückner Huba, Kutnyánszky Csaba, Mike Ádám, Mindszenty Zsuzsánna, Nagy Márta, Ordasi Péter, Rozgonyi Éva, Spiegel Marianna, S. Szabó Márta, Tóth Lilla, Török Ágnes és Zombola Péter. Bemutató tanítások lesznek a Debreceni Zenede, valamint a Zeneművészeti Kar diákjaival Szebenyi Sára, Végh Mónika és Horváth Zsolt vezetésével. A hangversenyeken fellépnek Debrecen város kiváló együttesei: a Svetits Intézet kórusai, a Kollégiumi Kántus, a Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar és Szimfonikus Zenekar, a Vox Antiqua Kamarakórus, a Canticum Novum Kamarakórus, a Bárdos Lajos Leánykar, a Kölcsey Kórus és a Zeneművészeti Kar Férfikara.
A Szimpóziumra várjuk az alsó- és középfokú ének-zene oktatás, az egyházzene-tanítás, a szolfézs- és zeneelmélet-oktatás és a kórusvezetés szakembereit, valamint az e hivatásra készülő fiatalokat. A találkozón mint nem akkreditált továbbképzésen való részvételről igazolást adunk.
A Szimpózium programja 2020. március 27-én, pénteken 15 órakor kezdődik, és 29-én, vasárnap délben ér véget, helyszíne a Zeneművészeti Kar Liszt terme (Debrecen, Nagyerdei körút 82.).
A KÓTA HANGRÓL HANGRA pályázata anyagi támogatásának köszönhetően a részvételi díj idén 5000 Ft. Szállást és étkezést kedvezményes áron, külön térítés ellenében tudunk biztosítani.
Jelentkezési határidő: 2020. február 20.
A Jelentkezési lap elérhető az intézmény honlapján: www.music.unideb.hu 
További információ: e-mail: bardosszimpozium@gmail.com.

Debrecen, 2020. január 20.                                              
S. Szabó Márta
egyetemi docens, tanszékvezető