Könyvbemutató

Kodály népdalfeldolgozásainak dallam- és szövegforrásai (Bereczky János, Domokos Mária, Olsvai Imre, Paksa Katalin, Szalay Olga) MTA Zenetudományi Intézet 2019. Magyar és angol nyelven.


A Magyar Kodály Társaság a Kodály-köröndön található egykori Kodály-lakásnál idén is megtartotta a szokásos december 16-i, születésnapi Kodály-megemlékezést. A megjelent szervezetek a házfalon lévő emléktáblán elhelyezték a megemlékezés koszorúit, majd a kis koncertteremben folytatódott az ünnepség a fenti könyv könyv bemutatójával, amelyre a könyv egyik szerzője, Szalay Olga vállalkozott. A zenei illusztrációt a Hegymegett együttes zenészei és két énekes: Szalay Fatima, a Nyíregyházi Egyetem tanársegédje és Félegyházi Miklós, az LFZE népzene-szakos hallgatója tették még színvonalasabbá. Ők Kodály néhány művének eredeti népdalforrását szólaltatták meg a hallgatóság nagy tetszésére. Az ötszerzős Kodály-könyv az MTA Zenetudományi Intézetben vásárolható meg, és mindazok haszonnal forgathatják, akik a Kodály-művek Kodály által felhasznált népdalforrásaira kíváncsiak.
A rendezvény végén Kodály Zoltánné, mint az est házigazdája, a Társaság tiszteletbeli elnöke, szokásához hűen és a Covid ellenére is vendégül látta a megjelenteket egy kis csomagolt minőségi csokoládé-kóstolóval. Ezúton is köszönjük!