Országos művészeti vetélkedő Kodály Zoltán emlékére

Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója tiszteletére műveltségi vetélkedőt hirdetett Érd Megyei Jogú Város önkormányzata az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola szervezésében a megyei jogú városok általános és középiskolái, valamint alapfokú művészetoktatási intézményei számára. 

A vetélkedő sajtótájékoztatóján a szervezők elmondták: Érd polgármestere, T. Mészáros András 2016. szeptember 1-jén felhívással fordult az ország valamennyi megyei jogú városának polgármesteréhez, hogy támogassa a kezdeményezést. A 23 megyei jogú város közül 20 jelentkezett, ezen belül 68 iskola, 127 csapat és 762 diák.
A sajtótájékoztató résztvevői a verseny jellegű országos műveltségi játék fővédnökei között köszönthették Kodályné Péczeli Sarolta énekművészt és dr. Aradszki András parlamenti képviselőt, a védnökök között pedig Szőnyi Erzsébet Kossuth-, Liszt-, Erkel- és Bartók–Pásztori-díjas zeneszerzőt, valamint T. Mészáros Andrást, Érd polgármesterét.
A tájékoztató egy csengő hangú ötödikes érdi kislány, Tóth Johanna népdaléneklésével indult, ezt követően hangzottak el a vetélkedéssel kapcsolatos tudnivalók.
Az iskolákon belüli versenyek november 2. és december 16., a városi vetélkedők 2017. február 1. és március 1. között, a területi elődöntők pedig május végén lesznek. A vetélkedő szervezési feladatait a meghirdető Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola intézményvezetője, Maitz Ferenc látja el.
A szakmai anyag összeállítója Varga Károly ny. főiskolai vezető tanár, a szakmai szervező pedig Rápli Györgyi zenepedagógus, karnagy.
Az országos művészeti vetélkedő döntője a Művészetek Palotájában lesz, időpont: 2017. június 10.