Utak Kodályhoz

Zenés beszélgetések a Kodály Emlékmúzeumban Zenés beszélgetés-sorozat indul a Kodály Emlékmúzeumban 2015. február 13-án, melyen Ittzés Mihály, a Magyar Kodály Társaság elnöke a Társaság két tiszteletbeli tagját, Szőnyi Erzsébet és Decsényi János zeneszerzőt kérdezi Kodályhoz fűződő kapcsolatáról. A rendezvény helyszíne a Kodály Emlékmúzeum előadóterme (Budapest VI. Andrássy út 89.), időpontja február 13. péntek 16 óra. Részvételi szándékát szíveskedjék a magyar.kodaly@lisztakademia.hu címen vagy telefonon (06-1-322 1802) bejelenteni. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Eősze Lászlónak az első kecskeméti Kodály szemináriumon tartott és nyomatásban is megjelent előadása címét vesszük kölcsön a rövidesen induló sorozatunkhoz. (A tanulmány címének előzménye és rokona is ismeretes: Kodály Zoltán Utam a zenéhez c. interjú-kötete, illetve Szabolcsi Bence Úton Kodályhoz c. kis esszégyűjteménye.)
A beszélgetésekre társaságunk tiszteletbeli tagjait kérjük fel elsősorban, hogy beavassák hallgatóságukat, hogyan találkoztak Kodály Zoltán életművével, mindenekelőtt zeneműveivel; melyek legkedvesebb Kodály műveik; mit jelentenek személyes eladóművészi, zenetörténészi, népzenekutatói, zenepedagógusi munkájukban a Mester zeneművei, írásai; s természetesen várjuk, hogy akinek van, mondja el személyes emlékeit is Kodály Zoltánról.
A beszélgetéseket hangfelvételekkel, s amennyire lehet, élőzenével szeretnénk színesíteni. Így szó és zene együtt gazdagíthatja a hallgatóság ismereteit, élményeit.

Az első alkalom: február 13., péntek 16 óra
Helyszín: a Kodály Emlékmúzeum előadóterme
(Budapest VI. Andrássy út 89.)

Vendégeink, akiknek felvetése nyomán a programsorozat terve megszületett:
Szőnyi Erzsébet tanárnő, Társaságunk tiszteletbeli társelnöke,
Decsényi János zeneszerző, tiszteletbeli tag.
A beszélgetést Ittzés Mihály vezeti.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Részvételi szándékát szíveskedjék a magyar.kodaly@lisztakademia.hu címen
vagy telefonon (06-1-322 1802) bejelenteni

A további alkalmak várható időpontja:
április 10. vagy 17., péntek 16 óra,
továbbá
május 9. vagy 16., szombat délelőtt,
a tisztújító közgyűléshez kapcsolódóan.

Támogatóink:
a LFZE Kodály Intézete és a Kodály Zoltán Emlékmúzeum.