Kodály Események

A Fukusimai Kodály Kórus budapesti hangversenyei, 2012. március 26. Kodály Emlékmúzeum, március 27. Bartók Emlékház. Vezényel és zongorán közreműködik: Furija Mijako. Műsoron: Kodály, Bartók és Kurtág művei, valamint japán tradicionális zene.

Kodály Iskolák II. Kamaraének Találkozója -2012. március 31. Budapest-Marczibányi téri Kodály-iskola. A rendezvényen jelen volt a fővédnökséget vállaló Kodály Zoltánné, az MKT tiszteletbeli elnöke, köszöntőt mondott Szőnyi Erzsébet, az MKT elnöke. A résztvevő csoportok kilenc város tíz iskoláját képviselték: Marczibányi téri Kodály iskola (2 csoport), Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola - Budapest, továbbá Debrecen, Győr, Kecskemét (2 csoport), Komló, Nyíregyháza (2 csoport), Székesfehérvár, Szob, Tatabánya.

KODÁLY ISKOLÁK II. KAMARAÉNEK TALÁLKOZÓJA
2012. március 31. Budapest
Helyszín:
II. ker. Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskola AMI

A rendkívül gondos szervezés Őri Csilla igazgatónő és a zenei igazgatóhelyettes Preszter Nóra érdeme. A Nemzeti Kulturális Alap, a Pro Renovanda Cultura Hungariae Kodály Zoltán Szakalapítvány és az iskolák támogatásának, valamint a szereplők felkészültségének köszönhetően sikeres és jó hangulatú alkalomnak lehettek a közreműködők és az érdeklődők részesei. A rendezvényt megtisztelte jelenlétévével a fővédnökséget vállaló Kodály Zoltánné, az MKT tiszteletbeli elnöke és Szőnyi Erzsébet elnök asszony, aki köszöntő beszédet is mondott.
Tíz iskolát képviseltek a megjelent csoportok a délelőtti és délutáni bemutatón:
Budapest - Marczibányi téri Kodály-iskola (2 csoport) és Magyar Kórusiskola, továbbá Debrecen, Győr, Kecskemét (2 csoport), Komló, Nyíregyháza (2 csoport), Székesfehérvár, Szob, Tatabánya. A kis csoportok bemutatkozását két rövid hangverseny keretezte: délelőtt a Bartók Szakközépiskola ill. az LFZE előkészítő tagozat zongorista növendékei, délután pedig a Zeneművészeti Egyetem énekszakáról Halmai Katalin tanárnő növendékei léptek fel. Táncház és a "zsűri" által legjobbnak talált ének-együttesek záróműsora tette teljessé a találkozó programját. A zenei-társasági élményeken túl emléklapot és ajándékot is vihetett magával minden csoport.