Októberben új kommunikációs csatornát indított a Cantemus

Szilágyi Szilárd, Szabó Soma és vendégeik osztják meg gondolataikat a kóruszene szerepéről a mai kultúrában.

Zeneszerzők, karnagyok, énekesek, ének tanárok és sokan mások csatlakoznak majd ehhez a témához, tapasztalataikat, gondolataikat kifejtve.
Reméljük a Cantemus Podcast beszélgetései elnyerik majd tetszésüket!…
 

Eddig megjelent beszélgetések:

  1.  2023. október 15. - A kórusmuzsika helyzete a kultúrában
    (Szilágyi Szilárd beszélget Szabó Dénes Kossuth-díjas, a Nemzet Művésze, a Nyíregyházi Cantemus Kórus igazgató karnagyával és Szabó Soma Liszt-díjas karnaggyal a kórusmuzsika helyzetéről a mai kulturális életben.)
    https://podcasters.spotify.com/pod/show/cantemuschoralinstitute/episodes/A-krusmuzsika-a-kultrban-e2ajlii
  2. 2023. október 25. - Kortárs magyar zeneszerzők 1.
    (Több részből álló sorozatunkban a mai magyar zeneszerzőket mutatjuk be. Elsőként Szentpáli Roland tubaművésszel beszélget Szabó Soma, ahol többek között motivációjáról, kapcsolatáról a Nyíregyházi Cantemus Kóruscsaláddal és legújabb műveiről kérdeztük.)
    https://podcasters.spotify.com/pod/show/cantemuschoralinstitute/episodes/Kortrs-magyar-zeneszerzk-1-e2b1tjm
  3. 2023. november 30. - A Cantemus Karácsony varázsa
    (Szilágyi Szilárd és Szabó Soma beszélget az acapella kórusének és a karácsony ünnepének összefonódásáról. Az ünnepi hangversenyek varázsáról, ami már-már  kielégíthetetlen igényként jelentkezik Nyíregyházán és a vármegyében. Mikor és hogyan kezdődött? S vajon hogy működik ez az országban máshol?
    https://podcasters.spotify.com/pod/show/cantemuschoralinstitute/episodes/Cantemus-karcsony-varzsa-e2ckllb?fbclid=IwAR2OIOaWhTpS_EBMSzRcnSJ21DahFegY1sJ8ZVv83WxBRYrmE8VEgzllYbk