ENGLISH

 

 

 

 

Tóth Péter: A helység kalapácsa

(Koncert-kórusopera, 2010)

Tóth Péter: A helység kalapácsa c. egyfelvonásos vígoperája újból előadásra kerül 2015. február 22-én, vasárnap 17 órai kezdettel Budapesten a MOM Kulturális Központ Színháztermében (XII. Csörsz u. 18.). Jegyárak Budapesten: 900 és 1200Ft.  

Előzetes jegyigénylés: info@erkelferencvegyeskar.hu (név, jegyek darabszáma, elérhetőség).

Online jegyvásárlás: www.mom.jegy.hu 

Előadás előtt beszélgetés Szilágyi Márton irodalomtörténésszel és Tóth Péter zeneszerzővel.  

Ahogyan Petőfi játszik benne a szavakkal, úgy játszik a zeneszerző a hangokkal: helyenként talán ironikusan, de mindvégig nagy szeretettel hősei iránt. A történet dramatizálását tekintve oratórium, a karakterek megformálását illetően opera, de szólisták nélkül. Műfaja tehát: koncert-kórusopera.  

Ez az összművészeti program szól minden 9-99 év közötti felnőttnek és nem felnőttnek, akik olvasták vagy nem olvasták a 170 éve született Petőfi alkotást, akik szeretik vagy nem szeretik a kortárs zenét, akik kedvelik vagy mellőzik a kötelező olvasmányokat.  

És még valami. Ha nevetni támadna kedvük, ne fogják vissza magukat.

 

A rendezőség iskolai csoportok jelentkezését is várja, hogy a fiatalok élvezetes formában ismerkedhessenek meg egy kötelező olvasmánnyal.

* * *  

A mű ismételten felhangzik másnap, február 23-án, hétfőn 14 órai kezdettel Gödöllőn, a Művészetek Háza Színháztermében (Szabadság út 6.) Jegyár Gödöllőn: 1000Ft.